Με γρήγορους ρυθμούς εξαφανίζονται από την Αρκτική
Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τους πάγους της Αρκτικής, έδειξε πως η έκταση και το πάχος τους, ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό και αναμένεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Peter Wadhams, προβλέπει πως λόγω των πρόσφατων ορμητικών και απροσδόκητων πτώσεων τους, είναι πολύ πιθανό μέχρι το 2016 να έχει καταρρεύσει τελείως. Θεωρεί πως η κύρια αιτία δεν είναι άλλη από την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας, λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Για την ακρίβεια με την αύξηση της θερμοκρασίας, γίνεται πιο δύσκολη η δημιουργία πάγου το χειμώνα, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που η θερμότητα υπέρ βοηθά τους πάγους να λιώνουν. Στο παρελθόν τα όρια του πάγου συρρικνώνονταν με αργούς ρυθμούς, που έδειχνε πως ο αρκτικό πάγος θα διαρκούσε για άλλα 50 χρόνια. Στο τέλος όμως του καλοκαιριού ανακαλύφθηκε πως το λιώσιμο των πάγων ξεπέρασε τη χειμερινή αύξηση του σε μεγάλο βαθμό.
Οι μελετητές επισημαίνουν πως το λιώσιμο των πάγων θα επιφέρει την περεταίρω αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.
(πηγή: 24h NewsRoom)







Κοροναϊός : Τα λύματα της Αττικής δείχνουν 60.000 κρούσματα και αυξητική τάση
Κλίμα: Πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες στις μεγαλουπόλεις έως το 2050
Τερατώδης αστεροειδής μήκους 1,2 χλμ πλησιάζει τη Γη με ταχύτητα 43.450 χλμ/ώρα
Eκπομπές ρύπων: Ο Covid-19 φέρνει τη μεγαλύτερη μείωση από τον Β' Π. Πόλεμο
ΠΟΥ: Η οικονομική κρίση πυροδοτεί την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα