Η αύξηση της θερμοκρασίας από το 1880 ως σήμερα!

Η ΝΑΣΑ παρουσίασε ένα εκπληκτικό βίντεο που δείχνει τις δραματικές αλλαγές στη θερμοκρασία της Γης από το 1880 (οπότε άρχισαν να τηρούνται αρχεία) μέχρι σήμερα – κι όλα αυτά μέσα σε μόλις 26 δευτερόλεπτα.

Αυτό δείχνει ότι οι εκπομπές αερίων από την παραγωγή ενέργειας, τη βιομηχανία και τα οχήματα έχουν αυξηθεί και οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει, με μια κατακόρυφη αύξηση στη δεκαετία του 1970.

Στο βίντεο η ΝΑΣΑ χρησιμοποιεί όλα τα δεδομένα από τις παγκόσμιες θερμοκρασίας, που παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση, για να δημιουργήσει μια εκπληκτική οπτική «επεξήγηση» της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από το βίντεο είναι πως η Γη συνεχίζει να βιώνει σήμερα τις υψηλότερες θερμοκρασίες από ό,τι πριν από αρκετές δεκαετίες. «Ξέρουμε ότι ο πλανήτης απορροφά περισσότερη ενέργεια από ό,τι εκπέμπει», λέει ο διευθυντής Τζέιμς Χάνσεν και συμπληρώνει:

«Ακόμη και με τα… ψυχρά αποτελέσματα από την ισχυρή επιρροή του La Niña αλλά και τη χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, το 2011 ήταν ένα από τα δέκα θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί».

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο μόλις 26 δευτερολέπτων πατώντας εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=X8XqHwSrakA&feature=player_embedded

(πηγή: perierga.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.