Τα social media αυξάνουν το άγχος και την ανασφάλεια των μαθητών

Τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν αδύνατο να συναντηθείτε με κάποιον αν δε διαθέτει λογαριασμό σε κάποιο από τα δημοφιλή social media. Με την αύξηση της τεχνολογίας και της παγκοσμιοποίησης, οι μελέτες δείχνουν πως τα social media έχουν κοινωνικές συνέπειες που ξεκινούν από το άγχος, τον εθισμό και φτάνουν μέχρι και την κατάθλιψη.

Ο Bryce Hagedorn, σύμβουλος ψυχικής υγείας για τον εθισμό, έχει παρατηρήσει πώς όσο περισσότερο οι μαθητές απέχουν από το Internet ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκδηλώνουν στερητικά συμπτώματα, όπως άγχος ή κατάθλιψη.

Για τους ανθρώπους όμως που μπορεί να είναι ντροπαλοί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν ένα νέο, φαινομενικά πιο εύκολο τρόπο να αλληλεπιδρούν με τους άλλους κι αυτό γιατί ενεργούν με διαφορετικό τρόπο στο Διαδίκτυο από ό, τι στην πραγματική ζωή. Αυτό πολλές φορές σημαίνει ότι μοιράζονται πάρα πολλές πληροφορίες για τον εαυτό τους ή το ακριβώς αντίθετο δημοσιεύουν ελάχιστα πράγματα και δεν γνωρίζει κανείς ποιοι πραγματικά είναι.

(πηγή: sciencearchives.wordpress.com)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399