Ένας στους τρεις Έλληνες θυσιάζει τον ύπνο του για τη δουλειά

«Άγρυπνοι» στην Ελλάδα

Ένας στους τρεις Έλληνες εργαζόμενους θυσιάζει πλέον τον ύπνο του προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εργασίας και της προσωπικής ζωής, είτε ξυπνώντας πολύ νωρίς είτε μένοντας άγρυπνος έως πολύ αργά το βράδυ.

Επίσης, ποσοστό 8% δηλώνει ότι αισθάνεται ότι πρέπει να εργαστεί περισσότερο ώστε να υπερκαλύψει τον χρόνο που αφιερώνει σε προσωπικά ζητήματα.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την παγκόσμια έρευνα της εταιρείας Regus που δραστηριοποιείται σε παροχές υπηρεσιών προς εταιρίες. Το δείγμα ήταν 24.000 επιχειρηματικά στελέχη από 90 χώρες.

Μάλιστα, όπως φαίνεται οι Έλληνες κάνουν κατά τι μεγαλύτερη… θυσία στις ώρες του ύπνου τους σε σχέση με τους συναδέλφους τους από τις άλλες χώρες, καθώς το ποσοστό των εργαζομένων  στην Ελλάδα που έχουν χάσει τον ύπνο τους είναι 32% ενώ παγκοσμίως το αντίστοιχο ποσοστό είναι 29%.

«Η έλλειψη ύπνου είναι σαφώς επιζήμια για την υγεία και την καλή διάθεση των εργαζομένων, ενώ σε συνδυασμό με τις αυξημένες ώρες εργασίας συνδέεται στενά με τις καρδιακές παθήσεις» ανέφερε παρουσιάζοντας την έρευνα η κυρία Κατερίνα Μάνου, εκπρόσωπος της Regus στην Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι ο συντομότερος χρόνος μετακίνησης (30%) και η μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την τοποθεσία (23%) θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν περισσότερο χρόνο ώστε να τον αφιερώσουν στην οικογένειά τους ή σε περισσότερες ώρες ύπνου. Και παρότι ανάλογα οφέλη θα είχε και η εταιρία από τη βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, σχεδόν το 50% των ελληνικών επιχειρήσεων δεν αναγνωρίζουν και δεν επιβραβεύουν τους διευθυντές για την ενθάρρυνση προς τους υπαλλήλους να εφαρμόζουν ευέλικτες πρακτικές εργασίας.

(πηγή: protothema.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399