Μετά από πάνω από δύο μήνες κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική του Προέδρου Σεμπάστιαν Πινιέρα, την Τρίτη πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους στην ονομαζόμενη “Πορεία για τα μάτια της Χιλής”, αφού 352 άτομα έχασαν μερικά ή ολικά την όρασή τους λόγω της αστυνομικής καταστολής ενάντια στις κοινωνικές διαμαρτυρίες.
Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι οργανώσεις που υπερασπίζονται τα λαϊκά δικαιώματα κάλεσαν στην κινητοποίηση που ξεκίνησε στις 3 μ.μ (τοπική ώρα) από την πλατεία Ιταλία, γνωστή από τις διαδηλώσεις ως “Πλατεία της Αξιοπρέπειας”.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πικέτες με ζωγραφισμένο ένα μάτι, υπενθυμίζοντας ότι 352 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στα μάτια στη διάρκεια των διαδηλώσεων.
Οι πικέτες φέρουν επίσης το μήνυμα που καταγγέλλει “τα μάτια του λαού κατηγορούν το κράτος – τρομοκράτη”. Από την πλευρά του, ο Σέρχιο Μίκκο, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο της Χιλής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (NHRI) , Sergio Micco, δήλωσε ό οργανισμός έχει επαληθεύσει ότι έχουν σημειωθεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις διαδηλώσεις.
(Πηγή: prensa-rebelde.blogspot.com)







Προσοχή, άμεσος κίνδυνος από την έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση
Περισσότερα από τα μισά ζώα του πλανήτη εξαφανίσθηκαν μέσα σε 40 χρόνια εξαιτίας του ανθρώπου, λέει το WWF
Μιχάλης Στύλλας: Ο Έλληνας γεωλόγος που αναλύει τους πάγους των υψηλότερων οροσειρών του πλανήτη
Κλιματική αλλαγή: Ο πλανήτης στο χείλος του γκρεμού – Πλημμύρες, φωτιές και φονικοί καύσωνες
Ιστορικών διαστάσεων μείωση γεννήσεων από την πανδημία στην Ευρώπη