Ντιτρόιτ: 16χρονος διοργάνωσε πορεία και ο δήμαρχος του τηλεφώνησε κλαίγοντας

ditroit_16“Θα παλέψουμε εναντίον της αδικίας επειδή υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσενα” είπε ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ σε έναν 16χρονο που διοργάνωσε συγκέντρωση για τη δολοφονία Φλόιντ και εγγυήθηκε για την ασφάλεια όλων.

Ο 16χρονος Στέφαν Περέζ ξεκίνησε πορεία διαμαρτηρίας στους δρόμους του Ντιτρόιτ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ μαζί με άλλα 15 άτομα.

Καθώς προχωρούσαν όλο και περισσότεροι ενώνονταν μαζί του μέχρι που ο 16χρονος έγινε  επικεφαλής μιας τεράστιας διαδήλωσης και υποσχέθηκε να τους κρατήσει όλους ασφαλείς.

Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας, όπου δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο, προέτρεψε τους διαδηλωτές να συμμορφωθούν με την απαγόρευση της κυκλοφορίας ώστε να μην δεχθούν επίθεση από την αστυνομία.

Με την ντουντούκα στο χέρι ηρεμούσε τους διαδηλωτές αν και κάποιοι ήταν επιφυλακτικοί για τις προθέσεις και τον ρόλο του.

Όπως είπε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης “προσπάθούσα να τους κρατήσω όλους μαζί, σε μια ομάδα, να μην διασπαστούν. Εκπλήσσομαι που με άκουγαν και χαίρομαι γι αυτό γιατί όλοι είναι καλά τώρα, θα μπορούσαν να μην είναι “.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με την δημοσιογράφο, χτύπησε το τηλέφωνό του. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ Μάικ Ντάγκαν που παρακολούθησε τι είχε συμβεί.

Η κάμερα κατέγραψε το τηλεφώνημα.

“Αγόρι μου είδα τι έκανες κι έχω συγκινηθεί” του είπε ο δήμαρχος. “Είσαι ξεχωριστός για το Ντιτρόιτ, θα παλέψουμε ενάντια στην αδικία επειδή υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα”.

(Το τηλεφώνημα του δημάρχου στο 5ο λεπτό)

(Πηγή: news247.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399