Δραπετσώνα: Η μπόχα από τα καζάνια του θανάτου έκλεισε Δημοτικό σχολείο…

drapetsona_bohaΑνακοίνωση αγανάκτησης από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Μην παίζετε άλλο με τις ζωές των παιδιών μας

Δεν πέρασαν ούτε πέντε μέρες από την παρέμβαση που έκανε η Ένωση Γονέων στην κοινή εκδήλωση με σωματεία και φορείς της περιοχής, την ημέρα του Περιβάλλοντος κι όσα είπαμε εκεί επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο! Όπως ήδη έχουμε αναδείξει, ούτε μέσα στην καραντίνα αλλά ούτε μετά δεν έπαψε η δυσοσμία από τα καζάνια του θανάτου. Υπήρχαν μέρες που η ατμόσφαιρά ήταν τόσο αποπνικτική που δεν μπορούσες να ανοίξεις το παράθυρο του σπιτιού σου για να πάρεις αέρα.

Αναρωτηθήκαμε και αναρωτιόμαστε ακόμα: όταν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ υπαγορεύουν φυσικό αερισμό των αιθουσών για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πώς αυτό θα γίνει πράξη, την στιγμή που όταν στα σχολεία τολμήσουν να ανοίξουν τα παράθυρα θα μπει η μπόχα από τα καζάνια της OilOne; Ή μήπως είναι κι αυτό στο πλαίσιο της «ατομικής ευθύνης» για την οποία εδώ και καιρό μας μιλάει η κυβέρνηση; Επιβεβαιωθήκαμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού κι ότι αν δεν ξεσηκωθούμε δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν τα καζάνια από την πόλη μας, ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση με τον νέο περιβαλλοντικό νόμο ανοίγει την όρεξη στην OilOne για νέα επέκταση.

Σήμερα λοιπόν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας έζησαν την σκληρή πραγματικότητα, όταν η μπόχα των καζανιών με σύμμαχο τον αέρα γέμισε όλη την περιοχή της Δραπετσώνας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Τα παιδιά κι οι εκπαιδευτικοί κλείστηκαν στις τάξεις για να αποφύγουν την ασφυκτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στον προαύλιο χώρο. Παράλληλα και στις τάξεις είχαν δημιουργηθεί συνθήκες θαλάμου αερίων λόγω της οσμής που είχε εγκλειστεί μέσα σ’ αυτές. Τα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν για μας τους γονείς είναι να φύγουν εδώ και τώρα τα καζάνια του θανάτου, χωρίς δεύτερες κουβέντες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία των παιδιών μας και την δική μας.

Η αναγκαία λύση να κλείνει το σχολείο, όπως συνέβη σήμερα, δεν λύνει το πρόβλημα από την ρίζα. Πρέπει η κυβέρνηση, η περιφέρεια και η δημοτική αρχή να αναλάβουν την δική τους ευθύνη και να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας.

(Πηγή: alfavita.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.