«Ριφιφί» στο άδειο Ευρωκοινοβούλιο

ID 136835535 © Ifeelstock | Dreamstime.com

ID 136835535 © Ifeelstock | Dreamstime.com

Τουλάχιστον 50 ευρωβουλευτές έπεσαν θύματα κλεφτών, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το «λουκέτο» για τον περιορισμό της πανδημίας και την απουσία αξιωματούχων από τις Βρυξέλλες.

Όταν το κτίριο ήταν σχεδόν άδειο οι δράστες μπήκαν, έσπασαν ντουλάπια γραφείων των πολιτικών και πήραν υπολογιστές, τάμπλετ και άλλα αντικείμενα.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο και δεν ξέρω γιατί όλοι κλείνουν το στόμα τους» είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής, Nίκο Ζέμσροτ, του οποίου εκλάπησαν δύο φορητοί υπολογιστές.

Ο ίδιος εξέφρασε την βαθιά απογοήτευσή του για την έλλειψη προστασία από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που δεν προειδοποίησε τους αξιωματούχους, και δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει πώς οι κλέφτες άνοιξαν  συρτάρι γραφείου πριν χρησιμοποιήσουν ένα κλειδί για να ανοίξουν ένα ντουλάπι που περιείχε υπολογιστές.

Ο Ιταλός Μάσιμο Καζανόβα έγραψε στο Facebook ότι είχε υποβάλει καταγγελία στο κοινοβούλιο αφού κάποιοι «καλοί άγνωστοι» εισέβαλαν στο γραφείο του και έσπασαν τις κλειδαριές των ντουλαπιών του για να ψάξουν.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί για τις διαρρήξεις τον Απρίλιο και ότι αύξησε τον αριθμό των περιπολιών.

Πάντως, η Τσέχα ευρωβουλευτής Ντίντα Σαρενσόβα δήλωσε πως δεν είναι σαφές αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή όχι. Από το γραφείο της ίδιας «δεν λείπει κάποιο αντικείμενο», αλλά θα ερευνήσει εάν είχαν ληφθεί έγγραφα.

Το «ριφιφί» έγινε παρά το γεγονός ότι τον Μάρτιο, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εισήγαγε αυστηρά μέτρα για την απαγόρευση της πρόσβασης σε επισκέπτες και ενθάρρυνε τους ευρωβουλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό να εργαστούν από τις χώρες του, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ε.Ε., ο προϋπολογισμός του 2020 για την ασφάλεια και την επιτήρηση των κτιρίων της ξεπέρασε τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

(Πηγή: efsyn.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399