ΠΟΥ: Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 40% σε μια εβδομάδα

poy_afxithikan_thimataΘλιβερά είναι τα στοιχεία για την επέλαση του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη και ειδικότερα για τον αριθμό των θυμάτων που παρουσιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στο BBC.

Όπως επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα, η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις δήλωσε ότι η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία, η Ολλανδία και η Ρωσία καταγράφουν την πλειοψηφία των νέων περιστατικών, τα οποία έχουν αυξηθεί κατά ένα τρίτο.

«Η ανησυχία… είναι ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία αρχίζουν τώρα να γεμίζουν με πολύ άρρωστους ανθρώπους», προειδοποίησε.

«Στην περιοχή της Ευρώπης βλέπουμε μια έντονη και πραγματικά ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων» είπε και υπογράμμισε πως ειδικά οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά σχεδόν 40% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Παρά την καλύτερη διαχείριση στην πληρότητα των νοσοκομείων, τα νοσοκομεία σε αρκετές χώρες γεμίζουν γρήγορα» προειδοποίησε επίσης η δρ. Χάρις.

Όσο για το πότε θα αποδώσουν τα μέτρα που λαμβάνονται σε διάφορες χώρες υπενθύμισε ότι χρειάζονται χρόνο. «Θα δούμε μείωση στα κρούσματα, αλλά όχι μέσα σε μια νύχτα» είπε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Ερωτηθείσα, δε, για το αν το δεύτερο κύμα του ιού μπορεί να είναι χειρότερο από το πρώτο απάντησε: «Θα δούμε ένα άλλο είδος κορύφωσης».

(Πηγή: efsyn.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399