ΗΠΑ: Περισσότερα από 20 εκατομμύρια κρούσματα – Οι Φιλιππίνες απαγόρευσαν την είσοδο σε άτομα που προέρχονται από τις ΗΠΑ

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Φωτό αρχείο

Φωτό αρχείο

Η χώρα μετρά περισσότερους από 346.400 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό, γεγονός που την καθιστά την πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό θανάτων στον κόσμο.

Είναι, επίσης, η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα, πολύ μπροστά από την Ινδία και τα 10,3 εκατομμύρια κρούσματα.

Ένα ακόμη τραγικό ρεκόρ είχε σημειωθεί νωρίτερα την εβδομάδα, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν την Τετάρτη περισσότερους από 3.900 θανάτους από τον ιό σε 24 ώρες.

Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 125.300 άνθρωποι νοσηλεύονται με Covid-19, σύμφωνα με τα δεδομένα του Covid Tracking Project.

Η πανδημία παρουσίασε μία εντυπωσιακή ανάκαμψη το φθινόπωρο, η οποία επιδεινώθηκε από τις μετακινήσεις εκατομμυρίων Αμερικανών για την Ημέρα των Ευχαριστιών, στα τέλη Νοεμβρίου, και για τη γιορτή των Χριστουγέννων, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρχών να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι Αμερικανοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον εμβολιασμό, μετά την έναρξη της εκστρατείας στις 14 Δεκεμβρίου.

Σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν ήδη λάβει έως την Παρασκευή την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC).

Ο αριθμός αυτός υπολείπεται κατά πολύ του στόχου που είχε θέσει η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ, που είχε υποσχεθεί 20 εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος του έτους.

Στις Φιλιππίνες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα σε άτομα που προέρχονται από τις ΗΠΑ, έπειτα από τον εντοπισμό στην πολιτεία της Φλόριντα τρίτου κρούσματος από τον μεταλλαγμένο κορονοϊό.

Η απαγόρευση ξεκινάει στις 3 Γενάρη και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα και αφορά όσους έχουν βρεθεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους στη χώρα αυτή της Ασίας.

Το μέτρο επεκτείνει την απαγόρευση εισόδου που ανακοίνωσε η Μανίλα την Τρίτη, η οποία αρχικά αφορούσε επιβάτες από 19 χώρες και εδάφη και η οποία τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 29ης Δεκέμβρη.

(Πηγή: 902.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399