Αστροφωτογράφος καταγράφει εντυπωσιακές εικόνες από την επιφάνεια του Ήλιου

Ένας αστροφωτογράφος από το Ισραήλ κατάφερε να καταγράψει εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες της επιφάνειας του Ήλιου. Σε ένα εντυπωσιακό timelapse βίντεο παρουσιάζεται με λεπτομέρεια μια ηλιακή κηλίδα, ένα παροδικό φαινόμενο που συμβαίνει στη φωτόσφαιρα του Ήλιου.

© Φωτογραφία : Newsflare

© Φωτογραφία : Newsflare

Ο αστροφωτογράφος Ντέιβιντ Ντέγιαγκ από τη Νετάνια του Ισραήλ, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο και την κάμερά του κατέγραψε εντυπωσιακά timelapse βίντεο από την επιφάνεια του ήλιου.

Ο Ντέγιαγκ βιντεοσκόπησε για περισσότερες από πέντε ώρες για να δημιουργήσει ένα timelapse από την επιφάνεια του ήλιου. Παράλληλα σε ένα δεύτερο βίντεο δείχνει μια ηλιακή κηλίδα στην επιφάνεια του αστεριού, στη λεγόμενη φωτόσφαιρα.

Οι ηλιακές κηλίδες είναι ορατές ως σκοτεινές μικρές ή μεγαλύτερες κυκλικές επιφάνειες, σε σχέση με τις γειτονικές περιοχές της φωτόσφαιρας, που περιβάλλονται από λιγότερο σκοτεινές στεφάνες ινώδους υφής.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399