Αυτή είναι η μείωση στο προσδόκιμο ζωής στις ανεπτυγμένες χώρες εξαιτίας του κορονοϊού

Το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες μειώνεται εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19, όπως εξήγησε βιολόγος.

© AFP 2021 / Lucas Barioulet

© AFP 2021 / Lucas Barioulet

Ο κορονοϊός μείωσε κατά ενάμισι με δύο χρόνια το προσδόκιμο μέσο όρο ζωής των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Η Άντσα Μπαράνοβα, καθηγήτρια της Σχολής συστηματικής βιολογίας του Πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον των ΗΠΑ, μιλώντας στο Sputnik τόνισε πως ο κορονοϊός είναι μια συστημική ασθένεια και κάποιος μπορεί να την περάσει πάνω από μια φορά.

«Σε κάθε περίπτωση, λόγω της νόσου του κορονοϊού μπορεί να μειώνονται λίγο τα χρόνια της ζωής μας. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, όχι λίγο, αλλά αρκετά. Σήμερα κρίνεται ως σοβαρό το θέμα της μείωσης του προσδόκιμου μέσου όρου ζωής του ανθρώπου ως είδους. Ήδη στις ανεπτυγμένες χώρες (σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα), το προσδόκιμο ζωής έχει μειωθεί, κατά μέσο όρο, κατά ενάμιση-δυο χρόνια. Αυτό έχει ήδη συμβεί λόγω του κορονοϊού» εξήγησε η κα Μπαράνοβα.

Διευκρίνισε ότι οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα βάση στατιστικών από τις ΗΠΑ.

Η ίδια θεωρεί ότι και στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες, τα δεδομένα σχετικά με τη μείωση του προσδόκιμου μέσου όρου ζωής δεν θα διαφέρουν σημαντικά.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399