Βομβαρδισμός ΜΜΕ στη Γάζα: Έρευνα για «πιθανό έγκλημα πολέμου» ζητούν ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» και η Διεθνής Αμνηστία ζητούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διερευνήσει τον βομβαρδισμό του κτιρίου στη Λωρίδα της Γάζας που στέγαζε, μεταξύ άλλων, το δίκτυο Al Jazeera και το Associated Press, ως πιθανό έγκλημα πολέμου

vomvardismos_mme_gazaΟι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» και η Διεθνής Αμνηστία ζητούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διερευνήσει τον βομβαρδισμό του κτιρίου στη Λωρίδα της Γάζας που στέγαζε, μεταξύ άλλων, το δίκτυο Al Jazeera και το Associated Press, ως πιθανό έγκλημα πολέμου.

«Η σκόπιμη στόχευση μέσων μαζικής ενημέρωσης αποτελεί έγκλημα πολέμου» δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, Κριστόφ Ντελόιρ.

«Καταστρέφοντας σκόπιμα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δεν προκαλούν μόνο υλική ζημιά στις επιχειρήσεις ενημέρωσης. Παρεμποδίζουν, επίσης, την κάλυψη από τα ΜΜΕ μιας σύγκρουσης που επηρεάζει άμεσα τον άμαχο πληθυσμό» επισημαίνει ο ίδιος.

Σημειώνεται πως «σοκαρισμένο και τρομοκρατημένο» δήλωσε σε ανακοίνωσή του το Associated Press, μιλώντας για πλήγμα στην ενημέρωση.

Tην ίδια στιγμή, το εδρεύον στο Κατάρ δίκτυο Al Jazeera κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το χτύπημα και να καταστήσει το Ισραήλ υπόλογο. «Το Al Jazeera καλεί όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους θεσμούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταγγείλουν αυτές τις αδίστακτες βομβιστικές επιθέσεις και να καταστήσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ υπεύθυνη για σκόπιμη στόχευση δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

(Πηγή: in.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399