Λήμνος: Η θαλάσσια βλέννα του Μαρμαρά «περικυκλώνει» το νησί

Ο προβληματισμός είναι εντονότερος στους ψαράδες του νησιού, διότι δεν γνωρίζουν εάν είναι ασφαλές το ψάρεμα

limnos_vlena_marmaraΈντονη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Λήμνου η «θαλάσσια βλέννα» από τη θάλασσα του Μαρμαρά, καθώς έχει αρχίσει να κινείται προς το νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ψαράδες είχαν εντοπίσει τη βλέννα πριν από λίγες ημέρες περίπου 3 με 4 ναυτικά μίλια μακριά από την ακτογραμμή του νησιού και πλέον φαίνεται πως σε συγκεκριμένα σημεία έχει «πιάσει» στεριά. Όπως είναι λογικό έχει αρχίσει να δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στο νησί, αφενός διότι σταδιακά ξεκινά η τουριστική περίοδος αφετέρου η αλιεία αποτελεί μια από τις «βαριές βιομηχανίες» του νησιού.

Όπως τονίζουν στο «ethnos.gr» κάτοικοι του νησιού η βλέννα έχει περικυκλώσει το νησί, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες «κηλίδες» διαπιστώθηκαν στην παραλία του Θάνους, στο Πλατύ καθώς επίσης και στην παραλία του Αυλώνα. Μάλιστα, ήδη αρκετοί τουρίστες έχουν θορυβηθεί από την παρουσία της «βλέννας», δεδομένου ότι «κάθεται» πλέον στα ρηχά, εκεί δηλαδή που κανείς μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του.

Την ίδια ώρα, ο προβληματισμός είναι εντονότερος στους ψαράδες του νησιού, διότι δεν γνωρίζουν εάν είναι ασφαλές το ψάρεμα. Ήδη, πάντως, ο δήμος Λήμνου έχει πάρει δείγματα προκειμένου να τα στείλει για ανάλυση, ούτως ώστε να διαπιστωθεί ένα υπάρχει κίνδυνος από την παρουσία της βλέννας στο νησί. «Δεν γνωρίζουμε εάν πρέπει να ψαρέψουμε», λένε αλιείς του νησιού, οι οποίοι εδώ και λίγες ημέρες παρατηρούσαν τις «κηλίδες» να καταφθάνουν στο νησί. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι ίδιοι περιμένουν τις αρμόδιες αρχές να τους ενημερώσουν, καθώς το φαινόμενο δεν είναι σύνηθες για τους ίδιους την στιγμή που αρκετοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα εν όψει της τουριστικής περιόδου.

(Πηγή: ethnos.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399