Ο γηραιότερος – 112 ετών και 326 ημερών – άντρας δίνει συμβουλές μακροζωίας

Ο Εμίλιο Φλόρες Μαρκές από το Πουέρτο Ρίκο επιβεβαιώθηκε επίσημα από το Guinness World Records ως ο γηραιότερος εν ζωή άντρας με επιβεβαιωμένη ηλικία 112 ετών και 326 ημερών στις 30 Ιουνίου

Guinness World Records

Guinness World Records

Γεννημένος στις 8 Αυγούστου 1908, στην Καρολίνα, στο Πουέρτο Ρίκο, ο Μαρκές είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος από τα 11 παιδιά των Αλμπέρτο Φλόρες Μελέντεζ και Μαργκαρίτα Μαρκές – Γκαρσία.

Ο Εμίλιο ήταν παντρεμένος για 75 χρόνια με την Αντρέα Περέζ, η οποία πέθανε το 2010. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο ζουν ακόμαμ και έχει 5 εγγόνια και 5 δισέγγονα.

Αυτή τη στιγμή ζει στο Ρίο Πιέδρας του Πουέρτο Ρίκο, όπου τα δύο παιδιά του, η Τίρσα και ο «Μίλιτο» τον φροντίζουν.

Σε ηλικία 101 ετών, ο Εμίλιο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για βηματοδότη. Έντεκα χρόνια αργότερα, συνεχίζει να έχει και σχετικά καλή υγεία για την ηλικία του. Αν και έχει σχεδόν χάσει εντελώς την ακοή του, συνεχίζει να απολαμβάνει τη ζωή.

giraioteros_tou_kosmou_2Ο «Ντον Μίλο», όπως τον φωνάζουν χαϊδευτικά, πιστεύει ότι, για να ζήσει κάποιος ευτυχισμένος, πρέπει να έχετε αφθονία αγάπης και να ζει τη ζωή του χωρίς θυμό.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399