Συγκλονιστική ιστορία: Παιδί κατάφερε να σταθεί στα πόδια του ξανά και πέρασε στο ΑΠΘ!

Συγκλονίζει η ιστορία ενός παιδιού από τη Θεσσαλονίκη που παρά το σοβαρό τραυματισμό του, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και σήμερα είναι φοιτητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!

Η ζωή τους άλλαξε άρδην όταν, πριν από 14 χρόνια, ο μικρός τραυματίστηκε πολύ άσχημα και καταδικάστηκε να ζει αυτός και η οικογένεια του με σοβαρά προβλήματα υγείας. Όμως, κανείς τους δεν το έβαλε κάτω.

Το παιδί, 21 ετών σήμερα είναι φοιτητής του Τμήματος Παιδαγωγικής του ΑΠΘ και ενώ τα προβλήματα δεν λείπουν από την οικογένεια εκείνη αναζητά και βρίσκει λύσεις.

Το μοιραίο απόγευμα

Εκείνο το απόγευμα του 1999, δεν ήταν ένα απόγευμα σαν όλα τα άλλα. Τα παιδιά, όπως κάθε μέρα έπαιζαν αμέριμνα στο δρόμο ακριβώς μπροστά από την αυλή του σπιτιού τους. Ένα δίκυκλο που οδηγούσε αλλοδαπός ανήλικος διέσχισε μόνο με την μπροστινή ρόδα του δικύκλου το δρόμο. Όταν ο δικυκλιστής πλησίασε το σημείο όπου έπαιζαν τα παιδιά έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να πέσει επάνω στον 7χρονο- τότε.

Εκείνη τη στιγμή κανείς δεν πίστευε ότι ο 7χρονος θα τα καταφέρει και θα ξανασταθεί στα πόδια αφού ο τραυματισμός του ήταν πολύ σοβαρός. Μετά από πολύμηνες νοσηλείες στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, το παιδί άνοιξε και πάλι τα μάτια του. Τότε άρχισε κι ο πραγματικός Γολγοθάς για το ίδιο και για την οικογένεια του.

Η μητέρα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την υπηρεσία της προκειμένου να μπορεί να βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο δίπλα στο παιδί της και να το φροντίζει. Ο πατέρας κατέφυγε στον τραπεζικό δανεισμό προκειμένου να μπορέσει το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος από τη νοσηλεία, τις θεραπείες και τους γιατρούς που συμμετείχαν στη διαδικασία ανάρρωσης κι αποκατάστασης του παιδιού.

«Το παιδί έμεινε παράλυτο από τη μία πλευρά ενώ είχε και σοβαρά τραύματα και στο πρόσωπο που ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί», αναφέρει στο thousandnews.gr, ο 51χρονος πατέρας. «Μετά από πολλή προσπάθεια και θεραπείες, κάποιες από τις λειτουργίες του αποκαταστάθηκαν, όμως ακόμη αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα ενώ και το ένα του μάτι πρέπει να χειρουργηθεί εκ νέου» προσθέτει.

Χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας και άλλων μορφών θεραπειών προκειμένου το παιδί να μπορέσει να ζήσει ως φυσιολογικός άνθρωπος. Ωστόσο, το παιδί που είναι 21 ετών σήμερα, έδωσε τη μάχη του και παρά τα προβλήματα υγείας του, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Τμήμα Παιδαγωγικής.

Η ιστορία του 7χρονου θα μπορούσε να είναι ένα από τα εκατοντάδες παραδείγματα της αναλγησίας του συστήματος και της παντελούς απουσίας του κράτους πρόνοιας. Η ίδια ιστορία είναι ένα παράδειγμα της τεράστιας ανθρώπινης δύναμης ενός παιδιού που σημαδεύτηκε σοβαρά στο σώμα και στην ψυχή του, ωστόσο συνεχίζει να δίνει μάχες τέτοιες που άλλοι δεν αντέχουν ούτε να φανταστούν…

(πηγή: briefingnews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399