Τα video games μπορεί να ωθήσουν ένα παιδί σε κακές διατροφικές επιλογές

Τα video games και οι υπολογιστές δεν σχετίζονται μόνο με την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας στα παιδιά αλλά και τις κακές διατροφικές τους επιλογές.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Michigan. Οι ερευνητές διερεύνησαν 143 ιστοσελίδες με δωρεάν ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω διαδικτύου (free online games) για παιδιά και διαπίστωσαν ότι πολλά από τα τρόφιμα που προβάλλονται και διαφημίζονται μέσω αυτών, δεν πληρούσαν τις συστάσεις των επίσημων φορέων διατροφής των ΗΠΑ Πολλά από αυτά ήταν πλούσια σε λιπαρά και αλάτι, ενώ το 65 % – 95 % των ροφημάτων που προβάλλονταν, δεν ήταν με βάση τις διατροφικές συστάσεις.

Ένας λοιπόν ακόμη λόγος να μην μαθαίνουμε τα παιδιά να είναι μπροστά από ένα υπολογιστή, ιδιαιτέρως στο διαδίκτυο χωρίς επίβλεψη, καθώς φαίνεται ότι αυτό δεν τους στερεί μόνο χρόνο από τη φυσικής τους δραστηριότητα αλλά και ποιότητα από τις διατροφικές τους επιλογές.

(πηγή: Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399