Η ρομποτική τεχνολογία σε όλο της το μεγαλείο

Δύο μηχανικοί κατασκεύασαν τεχνητό χέρι για ένα πεντάχρονο αγόρι

Ο Ivan Owen από το Bellingham της Ουάσινγκτον συνεργάστηκε με το Richard Van As από τη Νότιο Αφρική, για την κατασκευή ενός ρομποτικού χεριού, που στη συνέχεια δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα Thingiverse.

Το καλύτερο μέρος όμως της ιστορίας είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη κατασκευή έγινε για χάρη ενός πεντάχρονου αγοριού από τη Νότιο Αφρική, με το όνομα Liam, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς τα δάκτυλα του δεξιού του χεριού.

Η αρχή έγινε όταν ο Van As ανακάλυψε τη δουλειά του Owen, σε ένα χειροποίητο προσθετικό χέρι που είχε παρουσιάσει νωρίτερα σε ένα συνέδριο. Ο ίδιος ο Van As είχε χάσει τέσσερα από τα δάκτυλά του σε ατύχημα και ζήτησε από τον Owen να τον βοηθήσει.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών για το προσθετικό χέρι του Van As, γεννήθηκε η ιδέα να βοηθήσουν το μικρό Liam, με τους δύο να ξεκινούν τη συνεργασία άμεσα για το νέο πρότζεκτ.

Όταν η πληροφορία διέρρευσε, αρκετοί ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν. Ιδιαίτερα οι υπεύθυνοι του MakerBot δώρισαν δύο 3D εκτυπωτές, Replicator 2, ώστε να δώσουν την ευκαιρία, να εκτυπωθούν τα μέρη του μηχανικού χεριού. Μέσα σε λίγες μέρες ο Liam απέκτησε το ρομποτικό του χέρι, με τους Owen και Van As, να μην επαναπαύονται και να συνεχίζουν την εξέλιξη του. Σήμερα ο μικρός είναι σε θέση να πιάσει ακόμα και πολύ μικρά αντικείμενα, όπως κέρματα κτλ.

Πλέον οι σχεδιαστές του χεριού προσπαθούν να μαζέψουν κεφάλαια, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν και άλλα άτομα που έχουν χάσει τα δάκτυλα τους.

Είναι η πρώτη απόδειξη, για το τι μπορεί να κάνει η χρήση ενός 3D εκτυπωτή σε συνδυασμό με τη θέληση δύο ανθρώπων να κάνουν τον κόσμο καλύτερο για τους συνανθρώπους τους.

Δείτε το video:


(πηγή: newsbeast.gr)

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399