6 στα 10 παιδιά θέλουν περισσότερο χρόνο με τους γονείς τους…

Από τη μια οι γονείς προσπαθούν να ξεκλέβουν χρόνο για να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, από την άλλη τα παιδιά δεν θεωρούν αρκετό τον χρόνο τους με αυτούς… Σύμφωνα με έρευνα, στην οποία συμμετείχαν Βρετανοί, 6 στα 10 παιδιά εύχονται να περνούσαν περισσότερο χρόνο με τους δικούς τους.

Στην έρευνα 1 στους 8 γονείς παραδέχθηκε ότι δίνει την πλήρη προσοχή του στο παιδί 1-2 φορές στην εβδομάδα, καθώς δεν είναι σε θέση να το κάνουν περισσότερο καιρό. Επιπλέον, το 64% των γονιών θεωρεί ότι αυτό που μετράει δεν είναι η χρονική ποσότητα που περνά με το παιδί, αλλά η ποιότητα.

Στη μελέτη συμμετείχαν 255 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών και ένας γονιός από κάθε παιδί. Μόλις το 42% των παιδιών είπε ότι θα ήθελε περισσότερο χρόνο με τους γονείς, ενώ ένα 7% δήλωσε ότι θα ήθελε περισσότερο χρόνο με τα αδέρφια του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι γονείς σήμερα περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, απ΄ότι έκαναν οι γονείς αυτών!

(πηγή: attikipress.gr)

Share
Κατηγορίες: ΨΥΧΟΛΟΓΗΜΑΤΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399