Επεισόδιο ρατσιστικής βίας σε σχολείο των Ιωαννίνων

Με μεγάλη προσοχή ερευνά η Αστυνομία  στα Ιωάννινα ένα βίαιο περιστατικό που έγινε μέσα σε λύκειο της πόλης και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 17χρονου μαθητή με αλυσίδες και λοστούς, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κίνητρα ήταν ρατσιστικά!

Το  επεισόδιο συνέβη την περασμένη Πέμπτη, αμέσως μετά τον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ και μέσα στο σχολείο του θύματος. Ως δράστες φέρονται τέσσερις συνομήλικοί του αλβανικής καταγωγής, που όμως είναι μαθητές άλλου λυκείου.

Ο 17χρονος βρισκόταν στο προαύλιο, όταν εισέβαλαν ξαφνικά οι δράστες και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με πρωτοφανή αγριότητα μπροστά σε δεκάδες μαθητές και καθηγητές που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι, χωρίς να τολμούν να επέμβουν.

Οι  εκπαιδευτικοί κάλεσαν την Αστυνομία  άνδρες της οποίας ηρέμησαν  τα πνεύματα, αλλά δεν έγινε  γνωστό αν συνέλαβαν τους δράστες  ή αν εκείνοι πρόλαβαν να  διαφύγουν.

Πάντως, η επίθεση έχει  προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς  υπάρχει φόβος να γίνουν τα  ίδια υπό μορφή αντιποίνων  και τα σχολεία των Ιωαννίνων  να μετατραπούν σε αρένες.

(πηγή: on-news.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399