Ζώρζ Σαρή – Έφυγε η πολυαγαπημένη συγγραφέας μικρών & μεγάλων

Το Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρα 3:30 π.μ., όπως αναφέρεται και σε δελτίο τύπου της  Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου -Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.  «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Ζωρζ Σαρή.

Η Ζωρζ ήταν η συγγραφέας που μαζί με την παιδική της φίλη Άλκη Ζέη ανέδειξαν την Παιδική Λογοτεχνία μετά την Πηνελόπη Δέλτα.

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) είχε την τιμή να “ενώσει” τις δύο φίλες μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Άλλοι καιροί Άλλα παιδιά».

Τα πέντε αφηγήματά της: «Τιτάνια» , «Το βελούδινο φόρεμα», «Στο σπίτι της Άλκης», «Το ταψί με τις πατάτες», «Η σκούπα» με το αφήγημα «Σκουληκαντέρες» της Άλκης Ζέη, αποτελούν τη μοναδική συνεργασία των δυο τους.

Η Ζωρζ Σαρή  ήταν πολλά μαζί. Ηθοποιός, με το Δημήτρη Ροντήρη έπαιξε στα θέατρα όλου του κόσμου,  αγωνίστρια κατά της οποιασδήποτε μορφής βίας, είτε Γερμανοί κατακτητές λέγονταν αυτοί, είτε Δικτατορία των Συνταγματαρχών, μητέρα του Αλέξη και της Μελίνας Καρακώστα, σύντροφος του αγαπημένου της Μαρσέλ και προπάντων φίλη.

Ήξερε να δίνει απλόχερα, γιατί αγαπούσε τη Ζωή!

Η Ζωρζ Σαρή δεν αφήνει ένα «δυσαναπλήρωτο κενό», όπως συνηθίζεται να λέγεται, στον Κόσμο μας, αλλά αφήνει ένα πλήρες έργο με το οποίο θα μεγαλώσουν γενιές και γενιές.

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.