Μυστηριώδης ασθένεια στην Καμπότζη σκότωσε 61 παιδιά!

Επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχουν σπεύσει στην περιοχή, προκειμένου να εξακριβώσουν τα αίτια.
Όλα τα παιδιά ήταν ηλικίας έως 7 ετών και εμφάνισαν αρχικώς υψηλό πυρετό και στη συνέχεια αναπνευστικά προβλήματα.
Όπως παραδέχτηκε σε κοινή δήλωσή του με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Υπουργός Υγείας της Καμπότζης, Man Bunheng, 62 παιδιά που εισήχθησαν με συμπτώματα ίωσης στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας Πνομ Πεν και της Σιέμ Ρεάπ, κατέληξαν μέσα σε 24 ώρες, ενώ μόνο το ένα κατάφερε να επιβιώσει! Τα αίτια της μυστηριώδους ασθένειας παραμένουν άγνωστα.
Τα συμπτώματα που μοιράζονταν τα θύματα του αγνώστου – μέχρι στιγμής- ιού ήταν έντονη εφίδρωση, υψηλός πυρετός, καθώς και νευρολογικές συσπάσεις των άκρων, όπως δήλωσε ο Dr. Nima Asgari, απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας WHO στην Καμπότζη. Άγνωστη παραμένει όμως η ακριβής φύση του ιού (βακτηριδιακή, τοξικολογική ή ιογενής), καθώς και το αν πρόκειται για ήδη προϋπάρχοντα ιό σε μεταλλαγμένη μορφή, ενώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος για τον ακριβή προσδιορισμό της νόσου.

(πηγή: aljazeera.com)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399