ΟΗΕ: Πάνω από 1 δισεκ. μαθητές έχουν επηρεαστεί από την πανδημία

Μαθητές κρατούν αποστάσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.  AP Photo/Achmad Ibrahim

Μαθητές κρατούν αποστάσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.
AP Photo/Achmad Ibrahim

Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών τόνισε ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού προκάλεσε τη μεγαλύτερη διακοπή της εκπαίδευσης στην ιστορία, με τα σχολεία να κλείνουν σε περισσότερες από 160 χώρες, επηρεάζοντας περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο μαθητές.

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε την προηγούμενη Πέμπτη ότι τουλάχιστον 40 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως έχασαν την εκπαίδευσή τους κατά το κρίσιμο προσχολικό έτος.

Ως αποτέλεσμα, προειδοποίησε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει «μια γενεαλογική καταστροφή που θα μπορούσε να σπαταλήσει ανθρώπινο δυναμικό, να υπονομεύσει δεκαετίες προόδου και να επιδεινώσει τις εδραιωμένες ανισότητες».

«Βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή για τα παιδιά και τους νέους του κόσμου», είπε ο Γκουτέρες σε μήνυμα μέσω βίντεο και σε ένα πολυσέλιδο ενημερωτικό σημείωμα.

«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τώρα οι κυβερνήσεις και οι σύμμαχοι θα έχουν μόνιμο αντίκτυπο σε εκατοντάδες εκατομμύρια νέους και στις προοπτικές ανάπτυξης των χωρών για τις επόμενες δεκαετίες», σημείωσε.

Ο Γκουτέρες έκανε έκκληση για άνοιγμα των σχολείων μόλις τεθεί υπό έλεγχο η τοπική μετάδοση του ιού.

(Πηγή: efsyn.gr με πληροφορίες από Associated Press)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399