Παιδιά-πειραματόζωα σε έρευνες με μεταλλαγμένο ρύζι

Έρευνες διεξάγονται στην Κίνα αναφορικά με την καταγγελία πως γενετικά μεταλλαγμένο ρύζι δόθηκε ως τροφή σε 24 παιδιά ηλικίας έξι έως οχτώ ετών το 2008

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση πως περισσότερα από 20 παιδιά χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα, σε πειράματα που πραγματοποίησαν Κινέζοι και Αμερικανοί ερευνητές με μεταλλαγμένο ρύζι, στην Κίνα.

Οι κινεζικές αρχές έχουν ξεκινήσει σχετική έρευνα, ενώ ήδη το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον ερευνητή Γιν Σίαν, εξαιτίας της εμπλοκής του σε αυτά πειράματα.

Αφορμή για την εκκίνηση της υπόθεσης στάθηκε η σχετική καταγγελία της Greenpeace, η οποία τον περασμένο Αύγουστο ανέφερε πως ρύζι (γενετικά μεταλλαγμένο με στόχο να μειώνει την έλλειψη βιταμίνης Α), δινόταν ως τροφή σε 24 παιδιά ηλικίας έξι έως οχτώ ετών το 2008, στη διάρκεια πειραμάτων στην επαρχία Χουνάν.

(πηγή: onlynews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399