Σοκ: Δύο στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα, είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Σοκαριστικά στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας, έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», η οποία πραγματεύεται το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, 2 στα 10 Ελληνόπουλα έχου πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Στην ένταση του φαινομένου έχουν «βοηθήσει» οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα προκύπτει ότι η οικονομική δυσπραγία, η υπεραπασχόληση και η ανεργία των γονέων, οι συναισθηματικές τους δυσκολίες, το «κλείσιμο» στον εαυτό τους, το διαζύγιο και οι νέες μορφές οικογένειας που προκύπτουν καθώς και η ενίσχυση των συμπεριφορών βίας -λόγω φόβου, ανεργίας, θυμού και έκρηξης των ρατσιστικών συμπεριφορών- συμβάλλουν στην αύξηση των περιστατικών παιδικής και εφηβικής κακοποίησης.

(πηγή: iefimerida.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399