Ολλανδία: Περισσότεροι από 1.000 παιδόφιλοι πιάστηκαν στη φάκα της Sweetie

Την ταυτότητα και τα στοιχεία περισσότερων από 1.000 παιδόφιλων κατάφερε να εντοπίσει και να παραδώσει στην Ιντερπόλ μία μη κυβερνητική οργάνωση, δημιουργώντας στο Ίντερνετ ένα εικονικό κοριτσάκι 10 ετών με καταγωγή από τις Φιλιππίνες – τη Sweetie ή Γλύκα. Στις 10 εβδομάδες που διήρκεσε η επιχείρηση του ολλανδικού παραρτήματος της οργάνωσης Terre des Hommes επικοινώνησαν σε ιντερνετικά τσατ-ρουμ με το εικονικό κοριτσάκι (φωτογραφία) περισσότεροι από 20.000 άνδρες από 71 διαφορετικές χώρες.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Χάγη, ο υπεύθυνος της οργάνωσης Άλμπερτ Γιάαπ φαν Σάντπρινκ, «υπήρχαν από όλα, 30χρονοι, 35χρονοι, 45χρονοι, 50χρονοι, οικογενειάρχες, ένας μουσικός, ένας αρχιτέκτονας…». Τα τέσσερα μέλη της ΜΚΟ που υποδύονταν τη Sweetie είχαν σοκαριστεί από αυτά που ζητούσαν οι άνδρες να κάνει το εικονικό κοριτσάκι μπροστά σε web κάμερα, έναντι αντιτίμου.

«Αν είχαμε περισσότερους πόρους, θα είχαμε εύκολα ταυτοποιήσει περισσότερους από 10.000 παιδόφιλους», δήλωσε ο Σάντμπρικ, καλώντας τις Αρχές να παραδειγματιστούν από την επιχείρηση της οργάνωσης προκειμένου να εντοπίσουν περισσότερους από τους 750.000 παιδόφιλους που υπολογίζει ο ΟΗΕ ότι βρίσκονται ανά πάσα στιγμή συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ.

(πηγή: Τα Νέα)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399