Καταργείται ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων – ΟΕΔΒ

Θολές διευκρινήσεις δόθηκαν από την κυβέρνηση σε ότι αφορά την δρομολόγηση νέων διαδικασιών παραγωγής και διανομής στους μαθητές των σχολικών βιβλίων, μετά από δημοσιεύματα του τύπου που μιλούσαν για κατάργηση της δωρεάν χορήγησης βιβλίων στα σχολεία της χώρας.

Ο γνωστός σε όλες τις γενιές ΟΕΔΒ (που όλοι κάποτε όντας μαθητές μεταφράζαμε τα αρχικά του με το γνωστό «Όταν Έχω Διάβασμα Βαριέμαι») με ύπαρξη από το 1964 και έκδοση 1200 τίτλων, με παραγωγή χαμηλού κόστους περίπου 45 εκατομμυρίων αντιτύπων βιβλίων και διανομή τους σε όλη την Ελλάδα, κλείνει και τον διαδέχεται το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Πάτρας (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και άρα εκτός δημοσίου λογιστικού).

Το τι οδήγησε σε μια τέτοια απόφαση είναι κατανοητό: Οι περικοπές των δημοσίων δαπανών σε κάθε κατηγορία κοινωνικών παροχών -αποτέλεσμα της υλοποίησης του μνημονίου. Το πώς όμως δρομολογείται η διάδοχη κατάσταση δεν έχουν δοθεί ακόμα οι απαραίτητες εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Μένει να διαπιστωθεί ότι δεν στοχοποιείται η δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά της χώρας και δεν προμηνύεται η μετατόπιση του κόστους των βιβλίων στους γονείς.

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399