Η ζωή είναι παιχνίδι με πολλές μάχες!

της Μαρίας Χριστοπούλου

Σε ένα παιχνίδι ή κερδίζεις ή χάνεις. 

Στη ζωή κερδίζεις όπως και να έχει!

Παιχνίδι, είναι ένας όρος που κρύβει μέσα του την έννοια της ομαδικότητας, της αλληλοκατανόησης, της κάλυψης, της βοήθειας. Ωστόσο αφορά και όρους όπως ο ανταγωνισμός, η ζηλοφθονία, η επίθεση, ή και η παθιασμένη οπαδικότητα. Ο διαιτητής δε, ως ο κύριος παράγοντας, άλλοτε εθελοτυφλεί, άλλοτε αδικεί και καμιά φορά κρίνει και αξιοκρατικά το σκορ. Σε κάθε περίπτωση ένας θα είναι ο νικητής και ένας ο ηττημένος. Σε καμία όμως περίπτωση αυτός, ο ένας και μοναδικός αγώνας δεν θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα.

Πόσα απ’ όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στοιχεία τα συναντάτε και εσείς οι ίδιοι στην καθημερινότητά σας; Ίσως να τα διακρίνετε στους γύρω σας… συνεργάτες, συμφοιτητές, συγκάτοικοι, σύντροφοι, ή ακόμα και στον ίδιο σας τον εαυτό. Η ρουτίνα, διαμορφώνεται καθημερινά και με διαφορετικό τρόπο. Τα γεγονότα, ευχάριστα ή δυσάρεστα, συρρέουν ακατάπαυστα. Η ψυχολογία μας χρωματίζεται κάθε στιγμή και με διαφορετικούς τόνους. Πώς όμως εμείς αντιδρούμε σε κάθε μια περίπτωση; Πόσο εκτεθειμένο μπορούμε και πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας σε συμβάντα που στοχεύουν στο να μας μειώσουν την αυτοπεποίθηση, το ψυχικό σθένος, την απόρθητη επιθυμία μας για μια ζωή ελεύθερη και αληθινή; Για τη Νίκη; Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ψυχή του ανθρώπου είναι έτσι «χτισμένη» που αντέχει και στους πιο ισχυρούς… κραδασμούς. Τι οικτρή δικαιολογία θα ξετρυπώσουμε όμως πάλι για να πούμε στον εαυτό μας όταν συνειδητοποιήσουμε ότι επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κατατροπώσει το οχυρό μας

Θα ευχόμουν ολόψυχα ο κόσμος που ζούμε να ήταν αγγελικά πλασμένος, όμως μου επισημαίνουν επανειλημμένα συγγενείς, φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα ότι δεν είναι. Όμως αυτή η αρένα που διεξάγεται η βιοπάλη του καθενός μας, απαρτίζεται από μυριάδες καιροσκόπους και ανάξιους παίκτες. Από παίκτες που θα ζητήσουν την ψυχή σου με αντάλλαγμα το δικαίωμα σου στη ζωή…. Αντιφατικό ε; Φόρεσε λοιπόν το κράνος σου, περιφρούρησε τον δικό σου κόσμο και τους συμπαίκτες σου και άφησε απ’ έξω κάθε διαβρωτικό παράγοντα που επιδιώκει την ήττα σου.

Άλλωστε έχει αποδειχθεί περίτρανα η ουσία της ζωής βρίσκεται σε στιγμές που μας χαρίζουν αμέριστη χαρά όπως μια οικογενειακή συνάθροιση, ένας καφές με έναν παλιό αλησμόνητο φίλο, η συνένωση της ζωής δυο ανθρώπων υπό τις ευλογίες της εκκλησίας! Ξεπέρνα τις κακοτοπιές, στάσου στα πόδια σου και κάνε χαρούμενο -κάθε στιγμή της ημέρας- τον εαυτό σου και ευτυχισμένους τους ανθρώπους που σε αγαπούν.

Μείνε προσηλωμένος, ακολούθησε τους κανόνες και την προσωπική σου νίκη δεν πρόκειται να την κλέψει κανένας!

Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω πούπουλο.

(πηγή: e-charity.gr)

Share
Κατηγορίες: ΨΥΧΟΛΟΓΗΜΑΤΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399