Τραγωδία από τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία – Η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Τραγικός είναι ο απολογισμός του κυκλώνα “Μπερντ” που έπληξε τη Δυτική Ευρώπη προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές και φονικές πλημμύρες, με τη Γερμανία και το Βέλγιο να έχουν πληγεί περισσότερο.

© Φωτογραφία

© Φωτογραφία

Η Γερμανία βιώνει τη χειρότερη φυσική καταστροφή εδώ και πολλές δεκαετίες και οι αρχές φοβούνται ότι το εύρος της τραγωδίας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί πλήρως.

Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 100, ενώ πάνω από 1.300 άνθρωποι αγνοούνται.

Στη χώρα κάνουν ήδη λόγο για μια ανείπωτη εθνική τραγωδία, καθώς οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας παραπέμπουν σε βιβλική καταστροφή, με χωριά ολόκληρα να έχουν καλυφθεί από τα ορμητικά νερά.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, από αυτοκίνητα και δέντρα μέχρι ανθρώπους.

germany_plimires_2Ποσότητα νερού που αντιστοιχεί σε τρεις μήνες, έχει πέσει μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα στην περιοχή Μπαντ Νόιεναρ – Αρβάιλερ της Ρηνανίας – Παλατινάτου, στα νοτιοδυτικά της χώρας, με αποτέλεσμα ολόκληρα χωριά να καταστραφούν ενώ η λίστα των θυμάτων αναμένεται να μεγαλώσει.

Εκτός από τη Γερμανία που επλήγη σοβαρότερα από τις πλημμύρες, δραματική είναι και η κατάσταση στο Βέλγιο το οποίο θρηνεί επίσης τουλάχιστον 20 νεκρούς και άλλοι τόσοι αγνοούνται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της κυβέρνησης.

Αρκετές πόλεις και χωριά έχουν πλημμυρίσει, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Σοβαρές ζημιές έχουν προκαλέσει οι καταρρακτώδεις βροχές στην Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, ακόμη και την Ελβετία.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399