Τί σκοτώνει τα χελιδόνια στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας – Γιατί η επιστροφή τους είναι ανησυχητική για τον πληθυσμό τους

nekra_helidonia_1Η αναπάντεχη για την εποχή κακοκαιρία βρήκε χιλιάδες χελιδόνια να επιστρέφουν από την Αφρική στους τόπους φωλεοποίησης, στην Ευρώπη. Το απότομο κρύο και ο αέρας  ταλαιπώρησαν τα πουλάκια και τα καθήλωσαν σε παραλίες, δρόμους, μπαλκόνια. Ειδικά στα οδοστρώματα κάθονται γιατί η άσφαλτος είναι κάπως πιο ζεστή. Εκεί δυστυχώς σκοτώνονται από τα διερχόμενα τροχοφόρα.

nekra_helidonia_2«Έχουμε μαρτυρίες για παραλίες στη Σίφνο, στην Τήνο και τη Νέα Κίο στρωμένες από χελιδόνια, για αποθήκες στην Ανάβυσσο με εκατοντάδες χελιδόνια που έχουν αναζητήσει καταφύγιο, για μπαλκόνια στη Αθήνα γεμάτα κουρασμένα χελιδονάκια και πάρα πολλές αναφορές για νεκρά, δυστυχώς», δηλώνει η Μαρία Γανωτή, πρόεδρος Anima- Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

Συμβουλεύουμε τους ανθρώπους που νοιάζονται να τα αφήνουν όσο γίνεται ήσυχα εκτός κι αν είναι στο οδόστρωμα, αν κάποια φαίνονται εντελώς ξεθεωμένα να τα βάζουν σε ένα χαρτόκουτο σε ζεστό χώρο και να επικοινωνούν μαζί μας και να κρατούν όσο γίνεται τις οικόσιτες γάτες μέσα στο σπίτι αυτές τις μέρες.

nekra_helidonia_3(Πηγή: huffingtonpost.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399