Μεξικό: Εντοπίστηκαν εκατοντάδες παιδιά εγκαταλελειμμένα από διακινητές

Οι αρχές στο Μεξικό εντόπισαν εκατοντάδες παιδιά που τα εγκατέλειψαν διακινητές στο δρόμο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν περισσότερα από 370 παιδιά εγκαταλελειμμένα από διακινητές μεταναστών οι οποίοι προσπαθούσαν να τα περάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης του Μεξικού ( INM ), ανέφερε ότι τα παιδιά από διαφορετικές χώρες της Κεντρικής Αμερικής εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια μόλις μιας εβδομάδας του Μαρτίου. Τα παιδιά βρέθηκαν μεταξύ της 17ης και της 24ης Μαρτίου σε 14 πολιτείες της χώρας, αναφέρει το ΙΝΜ χωρίς όμως να δίνει καμία πληροφορία σχετικά με την ηλικία ή την εθνικότητά τους. Από τα στοιχεία που διαθέτουν οι μεξικανικές αρχές προκύπτει ότι οι διακινητές εγκατέλειψαν 163 παιδιά καθώς αυτά δεν ταξίδευαν με κάποιον ενήλικο ή συγγενικό τους πρόσωπο.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα παιδιά εγκαταλείφθηκαν σε σημεία άκρως επικίνδυνα από τους διακινητές στους οποίους είχαν πληρώσει 3.000 έως 5.000 δολάρια ανά παιδί για να περάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης του Μεξικού. «Τα παιδιά είχαν σημάδια υπερβολικής κόπωσης, τραυματισμών κυρίως στα πόδια, υπέφεραν από αφυδάτωση και ήταν σε σύγχυση μη γνωρίζοντας που τα είχαν εγκαταλείψει», ανέφερε η ανακοίνωση του ΙΝΜ. Οι αρχές συνέλαβαν εννέα υπόπτους διακινητές σε σχέση με αυτές τις περιπτώσεις εγκατάλειψης.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης του Μεξικού υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των παιδιών μεταναστών που ταξιδεύουν μόνα τους μέσω του Μεξικού «έχει αυξηθεί δραματικά» κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Κάθε χρόνο περίπου 140.000 μετανάστες, κυρίως από την Κεντρική Αμερική επιχειρούν μέσω του Μεξικού να φθάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι μετανάστες είναι συχνά στόχος συμμοριών, πέφτουν θύματα κλοπής, εκβιασμού, βιασμού, απαγωγής ακόμη και δολοφονίας.

(πηγή: news247.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399