Νεαρός έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ επισκεύαζε υπολογιστή

Το μηχάνημα δεν ήταν συνδεδεμένο στην πρίζα

Όσοι δεν ξέρουν πολλά από ηλεκτρονικές συσκευές συχνά υποθέτουν πως εφόσον αποσυνδέσουν την παροχή ρεύματος από κάποια συσκευή, αυτή γίνεται ασφαλής για κάθε είδους εργασία. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε και ένας έφηβος από το Shawnee του Kansas όταν «άνοιξε» τον οικογενειακό υπολογιστή προκειμένου να τον επισκευάσει.

Ο υπολογιστής είχε αποσυνδεθεί από την πρίζα, αλλά ο νεαρός φαίνεται πως έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Σύμφωνα με το τοπικό κανάλι KCTV-5, η αυτοψία αποκάλυψε ηλεκτρικά εγκαύματα στο σώμα του εφήβου, ο οποίος παραμένει ανώνυμος. Εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ατύχημα συνέβη όταν επιχείρησε να αποκτήσει πρόσβαση στο τροφοδοτικό του υπολογιστή. Δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί όλες οι λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση, ενώ είναι άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα ο υπολογιστής ήταν απενεργοποιημένος.

Παρά το γεγονός πως αρκετοί έφηβοι θεωρούν πως έχουν τις απαραίτητες τεχνολογικές γνώσεις για την κατασκευή και επισκευή ενός υπολογιστή, ειδικοί επιμένουν πως θα πρέπει να εξετάζουν κατά πόσο το εγχείρημα αξίζει τον κόπο, ιδίως όταν η τιμή των ανταλλακτικών τους είναι μπορεί να αρκετά χαμηλή.

«Είναι ένα τροφοδοτικό των 20 δολαρίων» δήλωσε ο ειδικός επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών Dave Bradshaw στο KCTV-5. «Γιατί να το ανοίγετε; Έτσι παίρνετε την ζωή σας στα χέρια σας».

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399